CHP

Konveyör ve PET şişe havai hat sistemlerinde "kuru kaydırıcı" uygulamasının mucididir. Son yapılan geliştirmelerle MicroDry™ Lubrication adı verilen sistemle en düşük kuru kaydırıcı kullanımı ve en düşük sürtünme katsayısı elde edilmektedir.


 


Sistem merkezi kontrol ünitesi vasıtasıyla 50 metre yarıçapa kadar olan tüm hatların yağlanmasına olanak sağlamaktadır. Kaydırıcı, her hatta ve her konveyöre kontrollü olarak verilmektedir.
 

 

 


Merkezi ünite vasıtasıyla PET şişe havai hatlarının da kuru kaydırıcı vasıtasıyla yağlanması mümkündür

 


 

Tamamen bakımsız olup, yağlama direk olarak plastik konveyör zinciri/bandı üzerine uygulanmaktatır. Bu sebeple diğer sistemlerdeki gibi yağın ziyan olması engellenmektedir.

 


DLS-5000 ve DLAC CHP MicroDry™ lubrication ekipmanları, gıdaya uygun kuru kaydırıcı DLT-333 kuru kaydırıcı ile çalışmaktadır.

Bu yağın özelliklerini şu şekilde özetleyebiliriz :
FDA onaylı : NSF H1 sertifikalı
1 yıl raf ömrü
Oluşturduğu mikroskopik ince film, yapışkan ve suya dayanıklı
Ürün üzerine bulaşmaz
PET şişelere nüfuz etmez ve gerilme çatlaması oluşturmaz
CHP MicroDry™ ile minimum kullanım sağlar

Yukarıda bahsedilen CHP MicroDry™ sistemi ve DLT-333 kuru kaydırıcı yağ, Krones, KHS, Sidel, Tetrapak, SIG Combiblock ve Alliance Industrial tarafından onaylanmıştır.

Paketleme ve şişeleme sektöründe bir ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla yağlama ile birlikte, konveyör temizliğine de  ( CIP ) çözüm getirilmiştir. Bu yeni sistemle, zincir/bant alt/üst yüzey yağlaması ve konveyör iç ve dış temizliği de kompak bir ünite ile karşılanmaktadır