Elbak Makina

1988 yılında İzmir ’de kurulmuş olan firmamız Elbak Makina, Mühendislik ve Endüstriyel Ürünler San. ve Tic. Ltd.Şti. 1992 yılından bu yana İstanbul Ticaret Sicili ’ne kayıtlı bir ticaret şirketi olarak faaliyetini İstanbul merkezli olarak sürdürmektedir. Ağırlıklı olarak gıda sektöründe kullanılan yurtdışı kökenli tartım, dolum ve paketleme makinalarının, başlıca gıda ve tekstil sektöründe kullanılan metal dedektörlerinin pazarlamasını ve sözkonusu ekipmanların teknik servis hizmetini yapmaktadır.
 

1997 yılından beri TEKNOMARKET ticari markası altında endüstrinin tüm sektörlerine endüstriyel komponent ve malzeme tedarikini yapmaktadır. Ağırlıklı olarak İtalyan ve Alman imalatçıların temsilcisi ve distribütörü olarak ithal edilen redüktör, varyatör, hassas dişli sistemleri, transmisyon zinciri, çeşitli amaçlara yönelik ataşmanlı zincirler, konveyör zincirleri ve komponentleri, ağır şartlara yönelik zincirler, çeşitli amaçlara uygun mühendislik plastikleri, hareketli kablo kanalları, elektrik motorları satışı TEKNOMARKET ‘in faaliyet alanını oluşturmaktadır.
 

2004 yılının ortalarından itibaren bünyesinde oluşturduğu Mühendislik Hizmetleri Bölümü aracılığıyla kapsamlı çözüm gerektiren konveyör sistemleri, otomasyon içeren bina içi nakil ve elleşme sistemleri başlığı altında anahtar teslimi proje hizmetlerini yürütmektedir.
 

Bu bağlamda, patates cipsi üretim hatları, parmak patates hatları, ilgi ve teslimat alanımız içinde kalmaktadır.

01 Ocak 2005 ’de DUDULLU İMALAT BİRİMİ ’nin işletmeye alınmasıyla, çözüme yönelik proje hizmetleri kapsamında şekillenen üretimimiz kendi çatımız altında güvenilir, deneyimli, bilgili bir kadroyla anahtar teslimi olarak realize edilmektedir.
 

Faaliyetlerimizi pekiştiren DUDULLU İMALAT BİRİMİ ’nin diğer bir konusu ise, modüler anlayışla tasarlanan standart ölçü ve özelliklerde geliştirilen İŞ GÜVENLİĞİ ÇİT SİSTEMİ ’nin bir bütün olarak üretilmesidir. SafeFence ticari adıyla üretilen iş güvenliği çitleri hareketli makina ve aksamın çevresinde iş güvenliğinin sağlanması, çeşitli kapalı mekanlarda (depo, ambar, koridorlar) separasyon amaçlı çit uygulamaları için komple sistem önerileri geliştirilmiştir.
 

DUDULLU İMALAT BİRİMİ ‘nde geliştirilen çeşitli konveyör sistemleri ve paketlemeye dönük ekipmanlar standart üretim kolumuz içinde yer almaktadır.